МЗС Латвії підтримав дії Туреччини, що збила російський Су-24

Середа, 25 листопада 2015, 11:57

Латвія засуджує порушення повітряного простору НАТО, висловлює солідарність з Туреччиною і підтримує дії цієї країни щодо захисту свого повітряного простору.

Про це заявив прес-секретар Міністерства закордонних справ Латвії Раймонд Янсонс, повідомляє видання Delfi.

У вівторок Туреччина скликала нараду послів НАТО, на якому представила інформацію про інцидент, в ході якого був збитий російський військовий літак Су-24. Янсонс заявив, що Туреччина запропонувала партнерам необхідну інформацію, і після цього сторони прийшли до єдиного розуміння обставин інциденту.

За словами Янсонса, Латвія підтримує дії Туреччини із захисту повітряного простору. Російський літак порушив кордон Туреччини і був кілька разів попереджений.

 За словами прес-секретаря, подібні випадки траплялися і раніше. Янсонс підкреслив, що члени НАТО зроблять все для захисту повітряного простору країн блоку.

Міністр закордонних справ Латвії Едгар Ринкевич заявив, що інцидент з Су-24 збільшить загальну напругу між НАТО і Росією. Латвії, за словами Ринкевича, солідаризуватися треба з НАТО і Туреччиною. Тим не менш, міністр хотів би, щоб Росія і Туреччина сіли за стіл переговорів.

Як відомо, Латвія неодноразово фіксувала поблизу своїх кордонів військові літаки. Щоправда порушень повітряного простору не було.

Нагадаємо, 24 листопада над Сирією був збитий фронтовий бомбардувальник Су-24 російської авіагрупи. За даними турецької влади, російський літак, перед тим як його збив турецький винищувач F-16, не реагував на попередження.

Літак впав в сирійській провінції Латакія біля кордону з Туреччиною, де базується російська авіація. 

Туреччина заявила, що збила російський літак заради захисту свого суверенітету.

НАТО закликав до спокою і деескалації в ситуації зі збитим російським Су-24 і заявив про підтримку територіальної цілісності Туреччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: