Польща відновить розслідування Смоленської катастрофи

Четвер, 26 листопада 2015, 10:17

На наступному тижні відновить свою роботу комісія польського міноборони з розслідування катастрофи президентського Ту-154М під Смоленськом у 2010-му році.

Про це повідомляє Польське радіо з посиланням на інформацію польського міністерства оборони.

Як повідомив міністр національної оборони Польщі Антоні Мацеревич наступного тижня польське обороне відомство повністю сформує склад комісії з розслідування Смоленської катастрофи.

Він підкреслив, що комісія займеться розслідуванням катастрофи "відразу ж після формування".

"Мова йде про створення такої команди, яка проведе чесне розслідування того, що насправді сталося, ... по всій катастрофі, принаймні до оголошення тендеру на ремонт (президентського літака – ред.) Ту-154М. Я, звичайно, згоден, що кінцева фаза перельоту має ключове значення", - підкреслив міністр.

Видання нагадує, що раніше Антоні Мацеревич очолював парламентську комісію з розслідування Смоленської катастрофи, на думку якої на борту президентського літака стався вибух.

Так, комісія свого часу вказувала у своєму звіті, що на висоті 35 метрів стався вибух, літак розлетівся на частини у повітрі.

Як відомо, 10 квітня 2010 року в катастрофі Ту-154 у Смоленську загинуло 96 осіб, серед яких президент Польщі Лех Качиньський з дружиною, керівники всіх родів військ, начальник генерального штабу, представники Сейму і Сенату, канцелярії президента.останній президент Польщі у вигнанні Ришард Качаровский, представники вищого військового командування, політичних партій, громадські та релігійні діячі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: