Google підготувався до затяжної судової боротьби з Єврокомісією -ЗМІ

Вівторок, 3 листопада 2015, 16:07

Компанія Alphabet Inc., власник американської інтернет-компанії Google, направила докладну відповідь на звинувачення Єврокомісії в порушенні правил конкуренції.

Про це пише The Wall Street Journal.

Власник Google звинуватив регулятора у висуненні незрозумілих антимонопольних звинувачення проти пошукового гіганта, і попередив, що не було "жодних підстав" для накладення штрафів.

"Документ, який налічує 130 сторінок і в значній мірі спирається на юридичні висновки і прецедентне право, дає зрозуміти, що Google готується до затяжної юридичної битви проти Європейської комісії", - пише видання.

Нагадаємо, у квітні Єврокомісія висунула офіційні звинувачення проти американської корпорації Google у порушенні антимонопольних законів ЄС.

Як зазначається, компанія зловжила своїм домінуючим становищем на ринках для загального інтернет-пошуку послуг, системно надаючи перевагу та просуваючи власні товари.

Якщо Єврокомісія вирішить, що компанія Google порушила антимонопольні правила, компанію можуть оштрафувати на суму до 10% річного обороту, який у 2014 році склав $66 мільярдів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: