Сім країн ЄС створять експедиційний корпус чисельністю 10 тис. осіб

Понеділок, 30 листопада 2015, 17:57

Британія та шість країн ЄС домовились про створення спільного підрозділу сил швидкого реагування чисельністю 10 тис. осіб.

Про це йдеться у повідомленні на сайті уряду Великої Британії.

Відповідний меморандум про взаєморозуміння був підписаний у Лондоні міністрами оборони країн, що формують новий підрозділ, якому належить брати участь у вирішенні різних кризових ситуацій.

Так, у повідомленні йдеться про те, що Британія разом з Данією, Естонією, Латвією, Литвою, Нідерландами та Норвегією створять експедиційний корпус (Joint Expeditionary Force (JEF) чисельністю 10 тис. військовослужбовців для швидкого реагування на різноманітні військові та гуманітарні загрози.

"У світі ще більшої невизначеності і зростаючих загроз є правильним, що Велика Британія відіграє провідну роль у створенні сил високого ступеня готовності", - так прокоментував подію глава оборонного відомства Сполученого Королівства Майкл Феллон.

Він зауважив, що формування корпусу відбувається на основі обіцянок, які були дані на торішньому саміті НАТО в Уельсі. 

За словами Феллона, нова структура дозволить сторонам краще здійснювати обмін інформацією, навичками та ресурсами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за словами генерального секретаря НАТО, організація ухвалить оновлену стратегію протидії викликам гібридної війни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: