Юнкер листом попередив Порошенка: без законів візи не скасують

П'ятниця, 6 листопада 2015, 07:55

Україна повинна провести низку судових та правозахисних реформ перш ніж її громадянам буде надано безвізовий режим з Євросоюзом.

Про це заявив президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер у листі до президента України Петра Порошенка, пише видання Euractiv.

"Прогрес у проведенні реформ у боротьбі з корупцією лишається одним з ключових пріоритетів для досягнення безвізового режиму з ЄС для українських громадян", - заявив Юнкер.

У листі до Порошенка президент Єврокомісії закликає до швидкого створення незалежних органів з боротьби з корупцією.

За його словами, Україна також повинна замінити трудове законодавство, щоб заборонити дискримінацію за ознакою сексуальної орієнтації  і створити агентство з повернення конфіскованих активів.

Як повідомлялося, Верховна Рада у четвер змогла проголосувати лише за 2 з 13 необхідних для запровадження безвізового режиму законопроекти.

Зокрема, депутати не змогли прийняти в другому читанні закон 3040, що передбачає створення  Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Крім того, парламентарі відмовилися розглядати норму Трудового кодексу щодо заборони трудової дискримінації, яка є обов'язковою умовою для скасування Євросоюзом віз для громадян України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.