Євродепутати: Україна потребує сильної проєвропейської коаліції заради реформ

П'ятниця, 6 листопада 2015, 09:42

Український парламент потребує сильної проєвропейської коаліції, яка повинна продемонструвати мужність і рішучість провести необхідні реформи.

Про це заявив голова делегації Європарламенту, що відвідала Київ, євродепутат Андрей Пленкович, йдеться в пресс-релізі ЄП.

"Ми стали свідками сильного бажання продовжувати рух на шляху реформ і модернізації країни", - сказав Пленкович.

"Сильна проєвропейська коаліція повинна продемонструвати мужність і рішучість у забезпеченні стабільної більшості, здатної запровадити відчутні реформи в інтересах громадян", - зазначив він, підкресливши, що "Європейський парламент готовий сприяти зусиллям України на європейському шляху на тлі складної економічної, фінансової та соціальної ситуації і з тимчасово окупованими районами Донецької та Луганської областей і незаконно анексованим Росією Кримом".

Крім того, євродепутати закликали український парламент прийняти повний пакет законів, необхідних для реалізації плану дій щодо лібералізації візового режиму, який "принесе конкретні наслідки для українського народу"

"Наш обов'язок зберегти Україну на порядку денному ЄС і переконатися, що політика ЄС, як і раніше, солідарна з Україною", йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, депутати Європарламенту були присутні на засіданні Верховної ради, на яком умали ухвалити пакет законів, необхідних для скасування віз.

Як повідомлялося, Верховна Рада у четвер змогла проголосувати лише за 2 з 13 необхідних для запровадження безвізового режиму законопроекти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: