Портнов вимагає від ЄС офіційних вибачень за санкції

Понеділок, 9 листопада 2015, 10:09

Колишній заступник глави адміністрації президента Андрій Портнов вимагає від ЄС офіційного вибачення за санкції, якщо цього зроблено не буде – то відчутної компенсації.

Про це він заявив в інтерв’ю УНІАН.

"Я також звернувся до європейської влади, надіславши лист на ім'я високого представника ЄС Федеріки Могеріні, в якому вказав, що якщо Рада ЄС офіційно принесе мені публічні вибачення, то в цьому випадку я не буду ставити питання про компенсацію з боку ЄС", - сказав він..

Говорячи про суму компенсації, яку екс-чиновник вимагатиме від ЄС, Портнов зазначив, що це може бути "відчутна сума".

"Суд встановив, що я можу вимагати відшкодування моральної і матеріальної шкоди, то, можливо, за певних обставин, я включу в цей список і весь період мого проживання за кордоном.

Моя імміграція - це наслідки політики української влади, яка призвела до міжнародних санкцій і моєї дискредитації. У зв'язку з цим, можливо, я спробую провести зв'язок між цими подіями. Це може бути дуже значна сума", - зазначив він.

Від української ж влади він поки вимагає виключення зі списку осіб, що перебувають у розшуку.

В майбутньому ж Портнов хоче відповідальності для прокуратури.

"Цим рішенням європейського суду українська прокуратура дискредитувала себе на міжнародному рівні. Тепер у ЄС повинен виникнути питання до української влади - а чому через вас ми отримали проти себе рішення суду?

Це - залізний матеріал для того, щоб причетні прокурори понесли кримінальну відповідальність. І це - цілком реальна перспектива", - зазначив екс-чиновник.

Як повідомляла "Європейська правда", 26 жовтня Суд ЄС оголосив  рішення у справі "Портнов проти Ради ЄС".  Суд вирішив, що санкції на українського екс-посадовця були накладені безпідставно. Варто зазначити, що точно таке формулювання використовувалося для накладення санкцій на Януковича та інших колишніх посадовців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: