Туск: санкції проти Росії розглянуть 18 грудня

Вівторок, 15 грудня 2015, 17:42

Голова Європейської ради Дональд Туск попросив головуючий у ЄС Люксембург внести до порядку денного комітету постійних представників (COREPER) у п'ятницю пропозицію щодо продовження санкцій проти Росії ще на шість місяців.

Про це йдеться у листі-запрошенні Туска до глав держав і урядів на саміт ЄС 17-18 березня.

"Це буде прямим наслідком висновків березневого саміту Європейської ради, згідно з якими тривалість обмежувальних заходів стосовно Російської Федерації повинна бути чітко пов'язана з повною реалізацією мінських домовленостей", - йдеться у листі.

Раніше повідомлялося, що Євросоюз продовжить економічні санкції проти Росії на шість місяців 21 грудня під час зустрічі послів ЄС у Брюсселі.

У понеділок високий представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні заявила, що не вбачає "значних проблем" у питанні продовження санкцій проти РФ.

Раніше повідомлялося, що рішення про санкції може бути прийняте на зустрічі міністрів закордонних справ, яка відбудеться 14-15 грудня, або під час чергової зустрічі послів ЄС у Брюсселі перед початком саміту.

Як повідомлялося, посли країн-членів ЄС вирішили не приймати рішення про продовження санкцій проти Росії і відкласти його до саміту.

З відповідною пропозицією виступила Італія, яка хоче обговорити це питання на саміті разом з іншими лідерами ЄС. Водночас, як повідомляли джерела ЄвроПравди, цю пропозицію підтримали відразу кілька країн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: