Австрійську залізницю запідозрили у порушенні антимонопольного законодавства

Середа, 2 грудня 2015, 11:15

Європейська комісія заявила, що у компанії "Австрійські федеральні залізниці" є проблеми з дотриманням європейського антимономольного законодавства.

Про це йдеться у заяві Єврокомісії, яка опублікована на сайті організації.

Як показала таємна перевірка сектора пасажирських перевезень Австрії, національний оператор залізничного сполучення, ймовірно, порушив положення законодавства щодо створення картелів та застосування обмежувальних практик, які порушують засади конкуренції.

"Розслідування комісії стосується застосування оператором антиконкурентної практики, спрямовані на виключення конкуруючих операторів залізничних пасажирських перевезень з ринку", – йдеться в заяві.

В ЄК підкреслили, що інспекції, проведені у листопаді разом з колегами з австрійського конкурентного відомства, є попереднім кроком для оцінки можливих порушень правил конкуренції ЄС.

"Той факт, що комісія проводить подібні перевірки, не означає, що компанія винна в антиконкурентних діях, і не визначає самого результату розслідування", – додали в Єврокомісії.

Також повідомляється, що наразі проти компанії не будуть застосовуватись жодні санкції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ультраправа Партія свободи в Австрії має намір подати до суду на уряд країни через його міграційну політику.

Праві збираються також засудити і Австрійську залізницю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: