Меркель проти застосування армії для посилення безпеки всередині Німеччини

Субота, 5 грудня 2015, 15:32

Канцлер Німеччини Ангела Меркель висловилась проти застосування військових підрозділів для посилення заходів безпеки всередині країни.

Про це вона заявила у сьогоднішньому виступі по національному телебаченню передає Die Welt.

Повідомляється, що Меркель, яка свого часу віддала розпорядження про застосування армії для посилення захисту кордонів, надалі виступає проти застосування військовослужбовців для посилення заходів безпеки всередині країни.

"Заходи безпеки залишаються незмінними", - заявила Меркель

"Поліція Німеччини виконує свої зобовʼязання у повному обсязі. Понад те, у 2016-му році федеральна поліція отримає тисячі нових співробітників, також поповнення очкується і в інших відомствах, які відповідають за безпеку всередині країни", – додала канцлер. 

В той же час, Меркель відзначила роль військових у вирішенні проблеми напливу біженців на кордонах Німеччини і сказала, що наразі невідомо, коли прикордонники зможуть справлятись без допомоги Бундесверу.

Нагадаємо, німецький лідер Ангела Меркель раніше заявила, що всередині ЄС наразі формується група з восьми держав, які готові до розселення біженців з турецьких таборів у наступному році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: