Нові вимоги РФ по асоціації Україна-ЄС існують, Улюкаєв сказав неправду

Середа, 9 грудня 2015, 16:36

На тристоронніх переговорах щодо запровадження з 2016 року вільної торгівлі Україна-ЄС російська сторона дійсно висунула низку неприйнятних вимог до Києва, хоча міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв публічно це заперечував.

Про це йдеться у статті "ГОСТ до 2025 року, зупинка законодавства – ЄвроПравда з’ясувала деталі переговорів з РФ та ЄС".

Кореспондент ЄвроПравди мав нагоду ознайомитися в Брюсселі з документами, які сторони передали одна одній до переговорів – і на зустрічі 1 грудня, і до переговорів цього вівторка.

"Коли Сесилія (Мальмстрьом, єврокомісар з питань торгівлі. - ЄП) побачила один із пунктів, вона була вражена нахабністю (російської сторони). Те, що писали в ЗМІ – правда: Росія хоче, щоб Україна доєдналася до торговельних заборон РФ проти Євросоюзу", – розповів один зі співрозмовників ЄвроПравди.

Таким чином, ми дістали документальне підтвердження: скандальна вимога РФ і справді була і вона залишається чинною. 

Нагадаємо, раніше глава МЗС Павло Клімкін заявляв, що Росія вимагає від Києва приєднатися до торгівельних обмежень проти ЄС.

Однак міністр економічного розвитку Росії Олексій Улюкаєв заявив, що Російська Федерація не пропонувала Україні приєднатися до продовольчого ембарго проти ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.