У Вроцлаві тисячі людей протестували проти скандального закону про ЗМІ

Неділя, 10 січня 2016, 09:53

Польський Комітет захисту демократії організував багатотисячну демонстрацію на захист свободи слова в одному з найбільших міст країни Вроцлаві.

Як повідомляє Gazeta Wyborcza, на одну з центральних площ міста вийшло кілька тисяч людей.

Мітингувальники тримали в руках прапори Польщі та ЄС і вийшли на Плац Сольний Вроцлава з гаслами: "Я не хочу бачити по телебаченню качині оповідання (польське прізвище Качинський походить від слова "качка", так образливо називають політиків Качинських у Польщі – ред.)", "Програма партії - програма народу, вождь партії, вождь нації" та "Не для інквізиції" та іншими.

Нагадаємо, 7 січня президент Польщі Анджей Дуда підписав поправки до закону про теле - і радіомовлення, розкритиковані ЄС.

1 січня була прийнята нова редакція закону, що регулює діяльність державних ЗМІ.

Прийняті поправки до закону, які були запропоновані депутатами правлячої партії "Право і справедливість", передбачають серед іншого дострокове закінчення повноважень членів правління і наглядової ради Польського телебачення та Польського радіо.

Законом передбачається, що члени правління та наглядової ради державних ЗМІ буде стверджувати міністр держскарбниці.

Таким чином, закон скасовує можливість проведення конкурсів на ці посади. Крім того, змінами до закону передбачається скорочення членів правління і наглядової ради державних медіа.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: