Президент Латвії висунув нового кандидата в прем'єри

Середа, 13 січня 2016, 12:11

Президент Латвії Раймонд Вейоніс висунув кандидатуру депутата сейму від партії "Союз зелених і селян" Маріса Кучинскіса на пост прем'єр-міністра країни.

Про це повідомляє Delfi.lv.

Наразі коаліційні партії повинні домовитися про роботу в уряді під керівництвом Кучинскіса, що буде непросто, так як лідер партії "Єдність" Солвіта Аболтіня вже заявила, що вони, ймовірно, не підтримають кандидата в прем'єр-міністри від "Союзу зелених і селян".

Як пише видання,  переговори щодо складу нового уряду також можуть викликати розбіжності.

Перед своїм висуненням Кучинскіс пообіцяв зайняти позицію, згідно з якою Латвія більше не буде добровільно брати на себе обов'язки, пов'язані з прийомом біженців, а по відношенню до примусових квот буде займати різко негативну позицію.

Варто зауважити, що Маріс Кучинскіс — один з ветеранів латвійської політики. У свій час він був мером міста Валмієра і обіймав посаду міністра навколишнього середовища і регіонального розвитку. Працював у парламенті п'яти скликань.

Раніше два кандидати, яким президент Раймонд Вейоніс запропонував посаду прем'єр-міністра — міністр фінансів Янніс Рейрс і мер Валмієри Яніс Байкс — відмовилися від цієї пропозиції.

Нагадаємо, 7 грудня прем'єр-міністр Латвії Лаймдота Страуюма оголосила, що уряд країни йде у відставку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: