Українська ЛГБТ-спільнота просить голландську проголосувати за асоціацію

П'ятниця, 22 січня 2016, 15:26

Представники української ЛГБТ-спільноти звернулись до ЛГБТ-організацій Нідерландів із закликом підтримати Угоду про асоціацію України та ЄС на референдумі, який має відбутися у Голландії 6 квітня 2016 року.

Про це йдеться у відкритому листі Всеукраїнської благодійної організації "Точка опори" (Fulcrum).

"Представляючи інтереси тисяч ЛГБТ, що живуть в України, ми просимо ЛГБТ Нідерландів солідаризуватись з нами та долучитись до агітації в підтримку Угоди про асоціацію з ЄС", – йдеться у зверненні.

Як відомо, зазначається у листі, "6 квітня 2016 року громадяни Нідерландів на консультативному референдумі висловлять свою думку щодо Угоди про асоціацію ЄС з Україною".

У листі наголошується, що зараз складно передбачити як результати референдуму, так і наслідки у разі негативного голосування. Проте, "в разі переваги противників асоціації, відбудеться криза у відносинах України з ЄС".

Тому Fulcrum як одна з національних ЛГБТ-організацій "звертається до національних ЛГБТ-організацій Нідерландів та ILGA Europe з проханням агітувати суспільство Нідерландів прийти 6 квітня на референдум і проголосувати за підтримку Угоди про асоціацію ЄС і України".

У листі також підкреслюється, що останні два роки європейської інтеграції України вже показали "значний прогрес нашої держави щодо дотримання прав ЛГБТ".

Fulcrum нагадує, що минулої осені була заборонена дискримінація за ознакою сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності в трудовій сфері, також урядом був прийнятий план дій щодо виконання національної стратегії прав людини, де цілий блок зобов’язань присвячений ЛГБТ-питанням. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.