Іран не збирається припиняти створення балістичних ракет

Четвер, 10 березня 2016, 15:31

Іранська програма створення балістичних ракет не зупиниться ні за яких обставин і Тегеран має готові до запуску ракети.

Про це заявив один з командувачів Корпусом стражів іранської революції (КСІР), генерал Амір-Алі Хаджизаде в інтерв'ю іранському державному телебаченню, повідомляє Reuters.

"Іранська ракетна програма не буде зупинена за жодних умов. Корпус стражів іранської революції ніколи не приймав резолюції Ради безпеки ООН щодо ракетної програми Ірану. Ми завжди готові захищати свою країну від будь-якого агресора. Іран не перетвориться на новий Ємен, Ірак чи Сирію", - наголосив Хаджизаде.

Генерал заявив, що Іран не має наміру починати війну, "але сіоністський режим (Ізраїль) є нашим ворогом, і ми не довіряємо американським чиновникам".

"У нас є підземні тунелі по всій країні і під горами, де ми зберігаємо наші ракети...ці тунелі не можуть бути зруйновані навіть якщо стануть мішенню для атомної бомби", - сказав він.

За даними міжнародних експертів, Іран має цілий арсенал з декількох десятків балістичних ракет малої і середньої дальності - найбільший на Близькому Сході.

Нагадаємо, минулого тижня Іран здійснив пробний запуск кількох балістичних ракет.

Запуск ракет Іран здійснив всупереч нещодавніх санкцій США проти Ірану за ракетну програму.

Випробування сталися через два місяці після того, яка США запровадили  санкції проти компаній та осіб, пов'язаних з іранською ракетною програмою.

Як відомо, 16 січня 2016 року з Ірану зняли міжнародні санкції.

Зняття санкцій також означає, що Іран отримав доступ до $100 млрд, які раніше були заблоковані, після зняття міжнародних економічних санкцій у рамках ядерної угоди між Тегераном та країнами Заходу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.