В Словаччині можуть запустити надзвуковий потяг Hyperloop

Субота, 12 березня 2016, 09:23

Компанія Hyperloop Transportation Technologies підписала з урядом Словаччини меморандум про майбутню співпрацю, за яким у Словаччині може з’явитись локальна система Hyperloop, яка дозволить дістатися з Братислави до Відня за 8 хвилин.

На початку березня директор компанії Дірк Ахльборн на відвідав Словаччину на запрошення міністра економіки країна Вазіла Худака з триденним візитом, повідомляє видання Pravda.sk.

Протягом візиту проект надзвукового потяга було обговорено з представниками уряду, академіками і потенційними інвесторами.

Видання зазначає, що при цьому жодних зобов’язань урядом Словаччини та компанією Hyperloop Transportation Technologies взято не було.

Результатом зустрічі став меморандум про взаєморозуміння, який не має зобов’язальної сили. Речниця міністерства економіки Словаччини Міріам Жіакова зазначила, що угода має декларативний характер і містить в собі обіцянку подальшої інформаційної зустрічі, яка має відбутися протягом 270 днів.

 

Компанія Hyperloop Transportation Technologies  в ході створення революційної транспортної системи наразі шукає місце за межами США, яке буде відповідати кільком критеріям, в тому числі матиме коротку відстань між двома містами. Братислава і Відень у цьому аспекті є ідеальними кандидатами, оскільки відстань між ними складає трохи менше 60 км.

"Бачення Hyperloop в Європі це поєднання двох найближчих столиць в світі, Братислави та Відня, а потім створення мережі, що поєднає Європу" – зазначила Жіякова.

"Словаччина є технологічним лідером в області автомобілебудування, матеріалознавства, енергетичної промисловості – багатьох сфер які є невід'ємною частиною системи Hyperloop. Отримавши присутність у Європі Hyperloop стимулюватиме співпрацю та інновації у Словаччині і всій Європі", - сказав Дірк Альборн, якого цитує The Guardian.

Незважаючи на те, що сторони не повідомили про дати і вартість проекту, в ЗМІ наводять можливу вартість проекту, який мають збудувати до 2020 року – від 200 до 300 млн доларів.

 

Hyperloop — система труб для переміщення капсули з пасажирами — являє собою гібрид вакуумного поїзда і маглева. Передбачається домогтися середньої швидкості поїзда 1130 кілометрів на годину, різко знизивши опір повітря і одночасно відмовившись від магнітів. Поїзд у Hyperloop повинен рухатися по герметичній трубі, тиск у якій не перевищує одну тисячну атмосферного. Задум належить американському підприємцю Ілону Маску, який заснував компанію SpaceX і обіймає посаду генерального директора Tesla Motors.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: