У Польщі почала роботу підкомісія з розслідування Смоленської катастрофи

Понеділок, 7 березня 2016, 14:35

В понеділок, 7 березня, свою роботу розпочала нова підкомісія з розслідування причин Смоленської катастрофи 2010 року.

Про це повідомляє Польське радіо.

На першому засіданні міністр національної оборони Польщі Антоні Мацєревич розподілив обов'язки між членами комісії, після чого вони приступлять до вивчення зібраних документів.

Як повідомив перший віце-голова підкомісії Казімєж Новачик, на засіданні будуть прийняті зміни, що стосуються кадрового складу нового органу. Також Новачик сказав, що підкомісія звернеться до військової прокуратури, яка займається розслідуванням катастрофи під Смоленськом, з проханням "про отримання доступу до даних та обміну документами".

Нагадаємо, що 4 лютого міністр національної оборони Польщі Антоні Мацєревич підписав документи про відновлення розслідування Смоленської катастрофи, що сталася 10 квітня 2010 року.

До складу комісії з розслідування Смоленської катастрофи увійшла 21 людина. Її очолив інженер-конструктор Вацлав Берчинский.

Відзначимо також, що серед чотирьох зарубіжних експертів, які будуть брати участь в роботах Смоленської комісії, є колишній радник президента Росії Володимира Путіна Андрій Ілларіонов.

Уламки польського президентського літака, що зазнав аварії 10 квітня 2010 року під Смоленськом, як і раніше знаходяться в Росії. У катастрофі Ту-154М під Смоленськом загинули 96 осіб. Серед жертв цієї катастрофи був президент Польщі Лех Качинський і його дружина, представники вищого військового командування, політичних партій, громадські та релігійні діячі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.