В Молдові проросійські сили закликали бойкотувати вибори президента

Понеділок, 7 березня 2016, 17:38

Лідер проросійської "Нашої партії" Ренато Усатий вважає, що всі опозиційні партії Молдови повинні звернутися до населення країни із закликом бойкотувати президентські вибори.

Про це повідомляє видання Newsmaker.

Усатий запропонував Партії соціалістів та партії "Платформа Гідність і правда" об'єднати зусилля проти рішення Конституційного суду Молдови про повернення до всенародних виборів президента.

Свій заклик Усатий пояснив тим, що це рішення суду було прийняте з єдиною метою — уникнути дострокових парламентських виборів.

"Зустрінемося з усіма опозиційними партіями для того, щоб вийти з одним рішенням. Може бути, ми будемо бойкотувати ці вибори, що призведе до необрання президента. Якщо главу республіки обрати не вдасться, то ми прийдемо до дострокових парламентських виборів", — заявив він.

Раніше лідер Партії соціалістів (ПСРМ) Ігор Додон оголосив про готовність ПСРМ взяти участь у прямих виборах президента.
Сам Усатий не зможе взяти участі у виборах президента у якості кандидата, оскільки не проходить за віковим цензом.

Нагадаємо, Конституційний суд Молдови у п'ятницю, 4 березня, визнав незаконною процедуру внесення поправок до Конституції, прийнятих парламентом 15 років тому, про зміну способу обрання президента і заявив про відновлення права громадян на всенародне обрання президента.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: