Британія вигороджує Київ, який не виконує мінські угоди - посольство РФ

П'ятниця, 1 квітня 2016, 12:15

Покладаючи на Росію відповідальність за невиконання мінських угод, Британія проводить антиросійську кампанію та вигороджує Україну, яка не виконує мінські угоди.

Про це йдеться в заяві посольства РФ у Великій Британії.

"Останнім часом у Лондоні все частіше звучать заяви офіційних осіб про те, що нібито Росія не виконує мінські домовленості і це, мовляв, є єдиною причиною, чому не вдається врегулювати українську кризу після перевороту в Києві в лютому 2014 року",  - говориться в повідомленні.

"Завідоме навішування на Росію відповідальності за невиконання Мінських угод є частиною антиросійської кампанії, а також виправданням нічим не обґрунтованих санкцій з боку країн Євросоюзу", - наголошує російське посольство.

Окрім  того, в іншій своїй заяві дипломатичне відомство наполягає, що саме Київ порушує мінські угоди та навіть наводить приклади таких порушень.

Зокрема, посольство РФ звинуватило українські збройні сили у продовженні обстрлів Донецької та Луганської областей, а також у "спотворенні послідовності і логіки" домовленостей щодо проведення виборів на Донбасі.

"Якщо Захід не змінить свою політику, виправдовуючи порушення Києвом Мінська, нова хвиля ескалації в Східній Україні може бути неминучою",  - вважають у російському відомстві.

Нагадаємо, раніше глава МЗС Великої Британії Філіп Хеммонд заявив, що Росія не виконує угоду про припинення вогню в Україні і ситуація на Донбасі останнім часом погіршилася.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: