Лише парламент Молдови заважає її об'єднанню з Румунією - екс-президент Румунії

Вівторок, 12 квітня 2016, 16:43

Колишній президент Румунії Траян Бесеску вважає, що парламент Молдови на даний момент "є головною перешкодою на шляху об'єднання Молдови з Румунією".

Таку думку він висловив у минулі вихідні під час свого виступу на форумі Партії Народного руху, повідомляє Панорама.

"Є всі передумови для об'єднання Молдови з Румунією. На сьогодні це вже можливо. Єдиною перешкодою до цього поки що є молдовський парламент", - зазначив екс-президент.

За словами Бесеску, спільне голосування парламентів Кишинева і Бухареста може зробити реальністю обʼєднання Молдови і Румунії.

"Вісімдесят відсотків румунів хочуть об'єднання. У Молдові справи йдуть складніше. Але час працює на цей процес", - підкреслив Траян Бесеску.

Колишній президент, який два тижні тому був обраний головою Партії Народного руху, заявив, що очолювана ним партія однозначно виступає за об'єднання Румунії з Молдовою".

"Ми єдина політична партія, яка поставила собі за мету об'єднання Румунії з Республікою Молдова… Ця мета можлива, доки у політиків є мужність говорити про це… Румунія не може від неї відмовитися, тільки тому, що хтось не хоче. Тому вкрай важливо, щоб ця мета бути досягнута", - підкреслив екс-президент. 

Раніше повідомлялося, що колишній президент Румунії Траян Бесеску і його дружина Марія подали документи на отримання громадянства Молдови.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: