Реакція голландських ЗМІ на офшорний скандал: "Україна - корумпована держава"

Вівторок, 5 квітня 2016, 12:08

Нідерландські ЗМІ сьогодні опублікували матеріали щодо офшорів президента України Петра Порошенка, про які стало відомо із документів "панамських архівів" у понеділок.

Видання NRC задається питанням, як інформація про офшори Порошенка вплине на проведення референдуму щодо угоди про асоціацію Україна-ЄС, який відбудеться у середу, 6 квітня.

"Україна є корумпованою країною, це ми вже знали. Те, що президент країни ховає активи на Британських Віргінських островах від українського оподаткування, ми раніше не знали. Однак про це стало відомо в понеділок з так званих Panama Papers… Чи стане викриття Порошенка остаточним смертельним ударом по yes-кампанії?" - пише видання.

Обкладинка газети NRC сьогодні під заголовком: "Панамські документи + Порошенко = "ні" 6 квітня?" (фото - facebook.com/svitlana.zalishchuk) 

Видання NOS.nl опублікувало результати опитування, згідно з якими головний аргумент противників Угоди про асоціацію - те, що вони не довіряють Україні через корупцію. Шість із десяти незгодних назвали цей аргумент.

Другий контраргумент - це віра в те, що асоціація - це перший крок на шляху України до членства в Європейському Союзі.

"Порошенко був власником кондитерської компанії до того, як він став президентом. Насправді він залишається власником і зараз... Зв'язок президента з ухиленням від сплати податків - не дуже хороша річ, звичайно, і вже точно не в даний момент", - відзначає видання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.