53-55% голландців проти асоціації, 43-45% проголосують "за" - опитування

Середа, 6 квітня 2016, 11:40

53-55% голландців проголосують проти Угоди про асоціацію на референдумі 6 квітня.

Про це свідчать результати опитування, проведені компаніями Ipsos та I&O research, йдеться в статті "Європейської правди" "Нідерланди "обміняли" картини на офшори: сенсаційне опитування перед референдумом по Україні".

Зокрема, згідно з опитуванням Ipsos, 30% респондентів заявили, що мають намір голосувати за угоду, 37% – проти, 33% не визначилися, як голосуватимуть (тобто 45% на 55%, якщо рахувати тих, хто визначився). 

Опитування від I&O research дає схожий розрив голосів – якщо рахувати лише тих, хто визначився, то голоси "за" та "проти" розподіляться як 43% на 57%.

Як відомо, парламент Нідерландів завершив процедуру ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС 7 липня 2015 року – після вступу в силу закону, який дозволив виносити на референдум міжнародні угоди.

Після цього в Нідерландах зібрали необхідну кількість підписів для проведення консультативного референдуму щодо ратифікації Угоди про асоціацію з Україною.

Зібрати підписи вдалося завдяки інтенсивній онлайн-кампанії сатиричного блогу GeenStijl, групи громадян Burgercomite ЄС ("Комітет громадян ЄС") і євроскептичного мозкового центру "Форум для демократії".

Як стало відомо, ратифікацію Угоди про асоціацію Україна-ЄС перенесли на прохання ініціаторів референдуму, щоб виключити можливі законодавчі протиріччя голосування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.