Глава МЗС Нідерландів: після референдуму буде задача зберегти дружбу з Україною

Середа, 6 квітня 2016, 13:46

Міністр закордонних справ Нідерландів Берт Кундерс закликає співгромадян проголосувати за Угоду про асоціацію з Україною, та водночас готується до можливих дій в разі негативного підсумку референдуму.

Про це він заявив українським журналістам в Амстердамі, після голосування на виборчій дільниці, повідомляє "Європейська правда".

"Все ж сподіваюся на позитивний результат, та в разі негативного голосування нам треба буде розглянути результати і вирішити, що з цим робити... В тому числі на європейському рівні", - зазначив він.

"Та я хочу підкреслити, що за будь-якого результата треба зберегти дружні відносини між нашими країнами, які ми встановили, і це справді важливо", - наголосив міністр. Він також додав, що під час підготовки до референдуму контакти України та Нідерландів стали тіснішими: "Кампанія дозволила зустрітися і поспілкуватися дуже багатьом українцям та голландцям"

Кундерс закликав громадян Нідерландів не голосувати "ні" через питання, які не є предметом даного референдуму. "Це не голосування про членство України в ЄС, це голосування про співпрацю. Це також не голосування про ЄС і не про наш уряд.

Якщо хочете поставити оцінку владі – приходьте на вибори наступного року", - додав міністр.

Як повідомлялося, 6 квітня в Нідерландах проходить референдум щодо ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Детальніше по настрої виборців читайте в матеріалі "Нідерланди "обміняли" картини на офшори: сенсаційне опитування перед референдумом".

Особливостям передвиборчої кампанії присвячений репортаж "Україна нам до лампочки", про роботу проукраїнських ініціатив читайте в репортажі "Промінь оптимізму з Нідерландів: українські ініціативи, що можуть врятувати асоціацію".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.