Єврокомісія наполягає, що Україна виконала ПДВЛ та має отримати безвізовий "дуже скоро"

Субота, 21 травня 2016, 09:52

Європейська комісія, попри скептичні заяви окремих країн-членів ЄС, розраховує, що Україна ближчим часом отримає безвізовий режим.

Про це йдеться у офіційному коментарі Представництва ЄС в Україні, що переданий "Європейській правді" в суботу вранці.

"Після того, як Україна успішно досягла відповідності всім індикаторам, які встановлені Планом дій візової лібералізації (ПДВЛ), Єврокомісія запропонувала Раді ЄС та Європарламенту зняти візові вимоги (для короткострокових поїздок в ЄС) для громадян України", - підтверджується у заяві дипмісії.

"Єврокомісія сподівається, що Європарламент та Рада ЄС дуже скоро схвалять цю пропозицію", - йдеться у повідомленні.

Дипломати також наголошують, що ідея про впровадження захисного механізму, який дозволяв би призупиняти дію безвізового режиму, "не спрямована проти якоїсь конкретної країни". "Цей механізм має застосовуватися горизонтально, для всіх держав, що отримали візову лібералізацію", - підкреслюється у повідомленні.

Як повідомляла "Європейська правда",  деякі країни-члени ЄС хочуть синхронізувати рішення український безвізовий з іншими, масштабнішими рішеннями – зокрема, про загальний механізм призупинення безвізу.

В інтерв’ю Європравді посол в України ЄС підтвердив, що в Брюсселі обговорюють перенесення безвізового рішення щодо України.

В п’ятницю ввечері від представників декількох країн-членів пролунали різкі заяви, зокрема, глава МВС Франції заявив, що безвізовий для України – не питання найближчих місяців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.