Уряд Росії пом'якшив продуктове ембарго

Середа, 1 червня 2016, 16:10

Уряд Росії вирішив послабити продуктове ембарго, введене щодо західних країн, і дозволити імпорт м'яса птиці, яловичини і овочів, які використовуються для виробництва дитячого харчування.

Відповідну постанову опубліковано на офіційному інтернет-порталі правової інформації Росії.

Умови ембарго послаблені щодо продуктів з США, Канади, Австралії, а також держав Євросоюзу, України і деяких інших країн Європи.

З-під заборони виведені м'ясо домашньої птиці і морожена яловичина, а також сушені та заморожені овочі, призначені виключно для виробництва дитячого харчування.

Те, що завозяться в Росію продукти призначені саме для дітей, імпортерам потрібно буде доводити — порядок підтвердження цільового призначення має розробити Міністерство сільського господарства РФ. Воно також визначить і допустимі обсяги ввезення виведених з-під контрсанкций продуктів.

Продуктове ембарго щодо  країн ЄС, США, Канади, Австралії і Норвегії було введено у серпні 2014 року у відповідь на санкції Заходу, введену через дії РФ в Україні. Пізніше Росія ввела ембарго щодо ще п'яти країн — Албанії, Чорногорії, Ісландії, Ліхтенштейну і (з 1 січня 2016 року) України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.