В Страсбурзі обговорюють ідею про пом’якшення санкцій проти РФ

Середа, 22 червня 2016, 20:34

Парламентська асамблея Ради Європи розпочала обговорення ідеї про пом’якшення санкцій проти РФ.

Дискусія з цього приводу проходить на пленарному засіданні ПАРЄ в Страсбурзі в середу ввечері, повідомляє кореспондент "Європейської правди".  

Порядок денний засідання свідчить, що наразі йдеться лише про обговорення – за його підсумками в середу не буде ухвалене жодного рішення.

У питанні, винесеному на обговорення, відсутня пряма згадка про Росії, воно має назву "підтвердження ролі  асамблеї як пан-європейського форуму міжпарламентського діалогу та співпраці".

Водночас, представники української делегації запевняють, що йдеться саме про обмеження, запроваджені проти РФ.

Виступи парламентарів підтверджують це. "Я знаю, що Росія, та російські парламентарі вчиняють неприпустимі вчинки в Україні, в Сирії. Але ми повинні говорити їм про це в обличчя", - заявив, зокрема  Ян Ліддел-Грейнер (консерватори, Британія), закликавши пвернути Росію в ПАРЄ.

"Нам потрібні і ті, хто є нашими друзями, і ті, хто не є такими. На жаль, і минулого, і цього року російська делегація не з нами. Сподіваюся, що після виборів в Думу парламент надасть свій склад делегації і ми його затвердимо", - Тайні Кокс (об’єднані ліві, Нідерланди)

Водночас є і ті, хто вважає неможливим відновлення російської делегації у правах.

 "Звичайно, є потреба в діалозі, але одна з країн (РФ) відмовляється від цього... В основі всього мають бути цінності. Російська делегація, будемо щирими, була активно залишена до порушення принципів Ради Європи. І якщо російська делегація вирішить повернутися в цей зал,вона має змінити свою поведінку", - вважає Тоббіас Біллстрьом (Європейська  Народна партія)

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: