Системна проблема з візами до Євро-2016: деякі заявки розглядають довше місяця

Понеділок, 6 червня 2016, 11:19

Франція штучно створила проблему видачі віз для поїздки на матчі Євро-2106 для українських футбольних уболівальників.

Про це йдеться у статті на ЄвроПравді.

Найбільш кричущим випадком в цілій серії відмов, які дипломатичне представництво Франції вже видало уболівальникам з України, є історія знаменитого юного фаната збірної України Володі Бобенчика.

У розпорядженні ЄвроПравди є дані про те, що проблема видачі віз українським уболівальникам насправді є системною, незважаючи на те, що французьке представництво заперечує наявність проблеми взагалі.

Так, серед тих, хто не зміг отримати візу, опинився Сергій Пчелін, футбольний тренер за освітою, є однією з ключових осіб любительського спорту України, і його син. Обидва чоловіки вже неодноразово подорожували по Шенгену, мають квитки на матчі збірної і заброньовані готелі, проте отримали відмову.

Інший випадок, вболівальниці Яни Якименко, демонструє, як посольство Франції, "яке отримало документи ще 26 квітня, тобто більше 40 днів тому, просто не віддає паспорти".

За інформацією "Європейської правди", є багато заявників з України, що подалися на "футбольну" візу ще в квітні і досі не отримали рішення консула.

Загалом, за підрахунками ЄвроПравди, через такі дії французького посольства, 100-200 українців будуть вимушені скасувати поїздку на футбольне свято через відмову їм самим або ж близьким родичам.

На тлі такої поведінки посольства Франції в Україні, виділяється ставлення Франції до російських фанатів.

На сайті посольства – офіційне повідомлення про те, що заявки російських уболівальників розглядають не довше ніж сім днів.

Детальніше про подробиці скандальної ситуації у статті на ЄвроПравді Французький рецепт зіпсованого свята: проблема віз до Євро-2016 виявилася масштабнішою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: