США заявили про небезпечні маневри фрегата РФ у Середземному морі

Фото
П'ятниця, 1 липня 2016, 09:25

Російський сторожовий корабель "Ярослав Мудрий" знову проводив небезпечні маневри біля американського авіаносця у Середземному морі.

Про це повідомляє Defence News з посиланням на повідомлення ВМС США.

Російський фрегат у четвер проводив стеження за американським авіаносцем Dwight D. Eisenhower, що бере участь в операціях проти "Ісламської держави". Зокрема, він наблизився на 137 метрів до крейсера San Jacinto, що входить до групу супроводу авіаносця.

При цьому на верхній палубі "Ярослава Мудрого" у цей момент знаходилися десять осіб, а зброя була розкрита. Дії фрегата американські військові охарактеризували як "ризикові і вкрай непрофесійні".

Потім, зазначає видання, "Ярослав Мудрий" встав в кільватер San Jacinto і подав сигнал "Не перетинай мій курс", який у повідомленні ВМС США названий таким, що "суперечить духу угоди" про попередження інцидентів на морі.

Подальші дії фрегата американські військові оцінили як "рутинні, безпечні і професійні".

Фото інциденту за участі російського корабля від 17 червня 

Подібний інцидент за участі цього ж російського фрегата стався 17 червня, коли "Ярослав Мудрий" проводив небезпечні маневри біля двох американських кораблів ­- наблизився до американського есмінця Gravely на 288 метрів, а також зблизився на 9,26 км з есмінцем Harry S. Truman в східному Середземномор'ї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: