Огляд роспропаганди: Brexit означає війну в ЄС, а США готуються атакувати Крим

Середа, 13 липня 2016, 10:29

Останнім часом прокремлівські пропагандистські ЗМІ концентрувалися в основному на тому, які наслідки для майбутнього ЄС матиме Brexit, також серед основних тем вкотре були вічні вороги Росії: Україна та НАТО.

Про це йдеться у черговому огляді російської пропаганди DisinfoReview.

Так, один з головних прокремлівських пропагандистів, Микола Старіков, співголова руху Антимайдан у своєму відео про вихід Британії з ЄС говорить: Brexit означає лише те, що світові еліти вирішили розпочати війну всередині Європейського Союзу. На думку Старікова, таким чином "власники більшої частини світового багатства" зізнаються у тому, що не можуть підтримувати високий рівень життя на такій величезній території і тому будуть обмежувати цей рівень життя лише для населення США, Великої Британії і Швейцарії. Інший світ вони кинуть в хаос і війну.

Інший пропагандист, канал Lifenews пояснив, що після вся Східна Європа буде "викинута з ЄС" найближчим часом.

"Грузинський прокремлівський сайт saqinform.ge відзначився креативом: англо-сакси вирішили забути про "англо-секс" на догоду ЛГБТ-цінностям "старої куртизанки Європи", – йдеться у повідомленні.

Відтак, після виходу Британії з ЄС, інші країни спільноти рано чи пізно приєднаються до великого Євразійського союзу.

Також російські пропагандисти розповіли про таємну зустріч у швейцарському альпійському курорті канцлера Німеччини Ангели Меркель з лідерами Франції, Італії та Нідерландів, які нібито обговорювали майбутнє проекту "великої Євразії".

Як завжди, прокремлівських ЗМІ приділяли багато уваги Україні та  НАТО. Кілька ЗМІ спробували пов'язати останні терористичні атаки ІДІЛ в Стамбулі з українською владою. Про це говорив Дмитро Кисельов. Ще один телевізійний пропагандист Петро Толстой вкотре звинувачував Україну в знищенні МН17.

Окрім того, проводилися традиційні лінії про те, як "Захід забув про Україну" чи "Україна – це не держава, а українці не нація". Помічена також була і нова хвиля дезінформації з метою залякати населення України підготовкою "хімічний Чорнобилю" для людей на сході країни.

Що стосується НАТО, то знову пролунали старі гасла про те, всі навчання – це просто провокація проти Росії. Сайт politikus.ru написав історію про те, що американський віце-президент Джо Байден розповів про запланований США бліцкриг на Донбасі, і про американські плани почати війну проти Криму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: