Путін і Керрі не обговорювали військову співпрацю в Сирії - ЗМІ

П'ятниця, 15 липня 2016, 11:15

Державний секретар США Джон Керрі не обговорював під час своєї нічної зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним військове співробітництво між Москвою і Вашингтоном у Сирії.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє Reuters.

"Багато питань (наразі) залишаються (не вирішеними) відносно реальної взаємодії при здійсненні операцій в Сирії", – заявив Пєсков.

Водночас агентство "РИА Новости" повідомило про те, що російська позиція щодо мирного врегулювання у Сирії і долі Башара Асада залишилася незмінною. РФ, як і раніше, наполягає на продовженні женевських переговорів.

"Продовження (женевських) переговорів – те, за що виступає Росія, оскільки тільки шляхом продовження Женевського процесу можливий вихід на політичне врегулювання. Що стосується долі Асада, то тут добре відома позиція Росії не зазнала якихось змін", – сказав Пєсков, відповідаючи на відповідне запитання журналістів.

Пєсков також додав, що в пʼятницю відбудеться "основний день" переговорів з сирійської проблематики, і головні оцінки "прозвучать у від міністра Лаврова і держсекретаря США Джона Керрі".

Раніше повідомлялося, що за даними газети The Washigton Post, Сполучені Штати пропонують Росії військову угоду щодо спільної боротьби проти терористичних угруповань "Ісламська держава" і "Аль-Каїда" в Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: