Могеріні закликала покарати відповідальних за катастрофу рейсу МН17

Неділя, 17 липня 2016, 11:42

 Ті, хто прямо або опосередковано відповідальні за катастрофу рейсу МН17, повинні бути притягнуті до відповідальності.

Про це йдеться в заяві Високого представника ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріки Могеріні з нагоди другої річниці трагедії.

"ЄС та країни-члени згадують про трагедію рейсу МН17, яка сталася 17 липня 2014 року, та знову висловлюють своє співчуття усім тим, хто втратив своїх близьких. З горем та сумом ми усі пам`ятаємо, що сталося два роки тому", - йдеться в повідомленні.

"Резолюція Радбезу ООН 2166 вимагає, аби ті, хто прямо або опосередковано відповідальні за катастрофу рейсу МН17, були притягнуті до відповідальності та постали перед судом. ЄС вкотре висловлює свою підтримку роботі Спільної групи з розслідування та чинним зусиллям залучених країн довести справу до ефективного судового процесу", - наголошує Могеріні.

Вона також закликала держави, що здатні допомогти з розслідуванням або судовим переслідуванням відповідальних за катастрофу,  співпрацювати з чинним кримінальним розслідуванням.

Як повідомлялося, 13 жовтня минулого року Ради безпеки Нідерландів оприлюднила фінальний звіт щодо катастрофи MH17.

За висновками експертів, літак Boeing-777 авіакомпанії "Малайзійські авіалінії" був збитий над Донецької областю в липні 2014 року ракетою, запущеною російським зенітно-ракетним комплексом "Бук".

Катастрофа літака Boeing-777 рейсу MH17 забрала життя 283 пасажирів та 15 членів екіпажу, в тому числі 80 дітей. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.