Польща не погодила будівництво "Північного потоку-2"

П'ятниця, 22 липня 2016, 15:24

Польський антимонопольний регулятор UOKiK не узгодив створення спільного підприємства для будівництва "Північного потоку-2".

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на повідомлення регулятора.

Так, розглянувши означене питання, польський регулятор встановив, що створення компанії з будівництва газопроводу може призвести до обмеження конкуренції на ринку газу.

"Зараз "Газпром" займає домінуюче положення у постачанні газу в Польщу, а запланована угода може ще більше посилити переговорну позицію компанії відносно польських клієнтів", – йдеться у повідомленні UOKiK.

Регулятор, однак наголошується, що його позиція жодним чином не зумовлює остаточного результату розгляду.

Учасники консорціуму "Північний потік-2" можуть представити свої відгуки на рішення антимонопольників протягом двох тижнів.

Як відомо, сторонами створення спільного підприємства є "Газпром", Uniper Global Commodities SE (Німеччина), Engi SA (Франція), OMV Nord Stream II Holding AG (Швейцарія), Shell (Нідерланди), Wintershall Nederland BV (Нідерланди).

Раніше повідомлялося, що уряди восьми країн Євросоюзу направили голові Єврокомісії Жану-Клоду Юнкеру лист із запереченнями проти будівництва газопроводу "Північний потік-2", який подвоїть прямі поставки газу з Росії в Німеччину.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.