Порошенко хоче провести телефонні переговори з лідерами Німеччини та Франції

Четвер, 11 серпня 2016, 16:06

Президент України Петро Порошенко доручив МЗС організувати проведення телефонних переговорів щодо подій в Криму та на адмінкордоні Криму з материковою Україною з керівництвом Німеччини та Франції у трьохсторонньому нормандському форматі.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Адміністрації президента України.

"МЗС має організувати телефонні розмови з керівництвом Німеччини та Франції у трьохсторонньому нормандському форматі, запросити розмови з віце-президентом США, президентом Європейської Ради Дональдом Туском та ініціювати розмову з президентом РФ Путіним",  - говориться в заяві.

Водночас міністр закордонних справ Павло Клімкін зазначив, що через посольства та дипломатичні установи було доведено чітку позицію України. Він також вже провів низку телефонних розмов.

"Особливу увагу ми будемо приділяти міжнародним організаціям. За вашим дорученням почали консультації в Раді Безпеки ООН, але також зробимо особливий акцент на ОБСЄ, Раді Європи, і звичайно Європейському Союзі", - наголосив Клімкін.

Як відомо, у середу російська ФСБ розповіла про нібито дві спроби нападу українських військових на Крим. Президент Росії Володимир Путін, коментуючи цю заяву, звинуватив владу України в терорі. Україна спростовує всі звинувачення.

Детальніше про ці події читайте в колонці: "Аналіз подій на кордоні з Кримом: чому заяви Путіна не є частиною плану з нападу на Україну".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: