В НАЗК кажуть про фіктивність зауважень, через які зупинили е-декларування

Субота, 13 серпня 2016, 18:46

Заступник глави Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Руслан Рябошапка стверджує, що Держспецзв’язок, попри публічні заяви, не надав змістовних зауважень, які стосується безпеки апаратно-програмного комплексу електронного декларування.

Про це він повідомив, коментуючи на Facebook текст обґрунтування Держспецзв’язку щодо відмови у атестації системи.

"Все, що стосується безпеки системи – ок... Зауваження, через які НАЗК не дали атестат: додатки 1 і 2 стоять не у правильному порядку. Переставили додатки місцями. Атестат тепер дадуть?", - навів він приклад претензій, з яких складається відмова у наданні атестату.

"Мабуть саме для цього Держспецзв'язку обмежило доступ громадськості до "висновку"", - написав він.

Як повідомляла "Європейська правда", ДССЗЗІ заборонило передавати свої висновки розробникам системи – для цього документу було присвоєно гриф обмеженого доступу.

За словами Рябошапки, наразі вирішується питання про надання відкритого статусу даному документу.

"Зауваження на 90% відсотків складаються з опису нашого програмного продукту. Інші 10% - неправда, напівправда, маніпуляції.

Це треба опублікувати. Люди повинні це бачити", - наголосив він.

Як повідомляла "Європейська правда", початок повноцінної роботи НАЗК, включно із системою електронного декларування, лишається ключовою перепоною для впровадження безвізового режиму.

Також запуск електронного декларування є умовою для отримання Україною траншу МВФ

Раніше Євросоюз виступив із офіційною заявою про те, що Київ має забезпечити повноцінний запуск електронного декларування 15 серпня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.