США критикують використання Росією авіабази в Ірані для ударів в Сирії

Середа, 17 серпня 2016, 12:31

Сполучені Штати мають намір оцінити рівень російсько-іранського співробітництва і визначити, чи не порушує РФ положення резолюції Ради Безпеки ООН.

Про це заявив офіційний представник Держдепартаменту Марк Тонер, коментуючи використання російськими військовими літаками бази в Ірані, повідомляє Reuters.

Тонер нагадав, що резолюції 2231 Ради Безпеки ООН забороняє постачання, продаж або передачу бойових літаків в Іран.

"Дуже прикро, але це не дивно. Це говорить про продовження картини, яку ми вже бачили. Росія продовжує завдавати авіаударів, зараз при безпосередній участі Ірану… в основному по цілях помірних сирійських опозиційних сил", - сказав він.

Тонер також розповів, що держсекретар США Джон Керрі говорив по телефону у вівторок з його російським колегою Сергієм Лавровим, і піднімав це питання..

Керрі намагається домовитися з Росією про військове співробітництво у боротьбі проти "Ісламської держави" в Сирії. Тонер заявив, що ці переговори тривають, незважаючи на активізацію російсько-іранського співробітництва.

Як повідомлялося, військові літаки РФ були розміщені в Ірані нещодавно і 16 серпня вперше завдали ударів по території Сирії.

Досі стратегічні бомбардувальники РФ здійснювали вильоти з бази Моздок у Південній Осетії. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: