Держспецзв’язок не перевіряє УСС попри фальсифікацію ключа Рябошапки

Середа, 31 серпня 2016, 20:54

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації (ДССЗЗІ) не бачить потреби у перевірці центру сертифікації ключів ДП "УСС" попри інформацію про підроблений електронний ключ, яким була засвідчена фальшива декларація від імені члена НАЗК Руслана Рябошапки.

Про це заявив в коментарі "Європейській правді" голова ДССЗЗІ Леонід Євдоченко після засідання НАЗК в середу ввечері.

Він зокрема заявив, що наразі Держспецзв’язок не проводив перевірку за фактом підробки ключа

"Ніякої перевірки не проводилося, а чому ми мали її проводити?" - запитав він.

"Мені не відома така інформація... Ну, тобто я чув про це, але офіційно про це не повідомлялося", - заявив Євдоченко.Необхідно зауважити, що насправді в ДССЗЗІ надходила також офіційна інформація від НАЗК про те, що фальшивий електронний ключ, за допомого якого була здійснена імітація зламу системи е-декларацій, містить посилання на АЦСК ДП "УСС".

Євдоченко також заперечив відповідальність органу, яким він керує, за здійснення перевірок АЦСК, порадивши ЄП "розібратися, хто це перевіряє". Хоча закон "Про електронний підпис" покладає функції контролюючого органа саме на ДССЗЗІ.

Державне підприємство "УСС" є дочірньою компанією "Держспецзв'язку"

Раніше повідомлялося, що підроблена електронна декларація, подана від імені члена НАЗК Руслана Рябошапки, була підписана повноцінним електронним ключем, що створений державним підприємством "Українські спеціальні системи" (УСС).

Те, що для подання декларації був використаний ключ, авторизованийАЦСК держпідприємства УСС, підтвердив також народний депутат Олексій Рябчин.

Згодом Дежспецзв’язок поширив заяву УСС про те, що вони не робили фальшивий електронний ключ Рябошапки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.