Рада Федерації підтримала безстрокове розміщення авіації РФ в Сирії

Середа, 12 жовтня 2016, 11:22

Рада Федерації РФ в середу ратифікувала російсько-сирійську угоду про безстрокове розміщення в Сирії авіагрупи Збройних сил РФ.

За таке рішення проголосували 158 членів верхньої палати парламенту РФ, один утримався, повідомляє Інтерфакс.

У документі йдеться, що група розміщена на території республіки на прохання сирійської сторони і дислокована на аеродромі "Хмеймім" (провінції Латакія), який разом з його інфраструктурою та необхідної територією за погодженням сторін надається в користування російській стороні на безоплатній основі.

Згідно з угодою, озброєння, боєприпаси, обладнання і матеріали для російської авіагрупи ввозяться на територію Сирії без стягнення будь-яких зборів і мит, а особовий склад російської авіагрупи "безперешкодно перетинає кордон Сирії і не підлягає огляду прикордонними і митними органами сирійської сторони".

Особовому складу російської авіагрупи і членам їх сімей надаються імунітети та привілеї, аналогічні дипломатичним представникам; транспортні засоби і повітряні судна РФ, використовувані в інтересах російської авіагрупи, користуються імунітетом від огляду, обшуку, реквізиції, арешту та інших примусових заходів.

Крім того, встановлюється, що сирійська сторона не висуває ніяких претензій Росії, її авіагрупі та особового складу і не порушує проти них ніяких позовів у зв'язку з їх діяльністю.

Угода укладається на безстроковий період і припиняється після закінчення одного року з дати отримання повідомлення однієї із сторін про намір припинити дію цього документа.

Як відомо, російська військова операція в Сирії проводиться з 30 вересня 2015 року. Нещодавно Міноборони РФ заявило, що готує документи, що дозволяють створити в сирійському Тартусі постійну військово-морську базу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: