У штаб-квартирі НАТО вперше пройшла зустріч групи "Друзів України"

Четвер, 13 жовтня 2016, 10:43

У штаб-квартирі НАТО під головуванням колишнього генерального секретаря альянсу Андерса Фога Расмуссена пройшла перша в історії двосторонніх відносин України з альянсом зустріч групи "Друзів України".

Про це повідомляє УНІАН.

Українську сторону на зустрічі представила віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

За словами віце-прем'єра, темами для обговорення були питання стану реформ сектору безпеки та оборони в Україні, з якими "загрозами стикається Київ, що ми очікуємо від нашої співпраці з НАТО, і що ми, як країна-партнер, можемо запропонувати".

"Я переконана в тому, що ми багато що можемо додати, щоб загальна регіональна безпека була забезпечена більш ефективно - ми є не тільки споживачами безпеки, а і контриб'юторами", - сказала вона.

До складу групи "Друзів України" увійшли кілька послів - постійних представників країн-членів альянсу, зокрема, США, Польщі, Великої Британії, Франції, Італії та інші. Ініціатором створення групи "Друзів України" є Расмуссен. 

Як зазначає місія України при НАТО на своїй сторінці у Facebook, ключовими завданням групи є консолідація міжнародної підтримки Україні на шляху європейської та євроатлантичної інтеграції та зміцнення зусиль НАТО та ЄС з метою протидії агресивній політиці РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: