ЄС і США не домовляться про зону вільної торгівлі до кінця року - ЗМІ

Середа, 19 жовтня 2016, 14:03

Європейська комісія вважає малоймовірним, що переговори з США про Трансатлантичне торговельне та інвестиційне партнерство (TTIP) будуть завершені нинішньою адміністрацією США.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на інформацію від представника Єврокомісії.

За словами співрозмовника, Єврокомісія хоче зберегти проміжний статус, досягнутий в ході переговорів між Євросоюзом і США.

Це дозволить продовжувати переговори з наступною адміністрацію США після того, як президентство Барака Обами закінчиться в січні.

Співрозмовник додав, що був досягнутий певний прогрес щодо деяких питань, який Єврокомісія хоче зберегти, а не починати з нуля з новою адміністрацією США.

Посол США в Німеччині напередодні повідомив, що обидві сторони були близькі до подолання розбіжностей по багатьом критичним точкам і що Обама хотів би домовитися щодо угоди після виборів у США, які відбудуться 8 листопада.

Як повідомлялося, Франція вимагає припинення переговорів між Євросоюзом та США щодо угоди про зону вільної торгівлі. Позицію французького уряду також підтримує Австрія.

Раніше віце-канцлер Німеччини Зігмар Габріель заявив, що переговори по ЗВТ ЄС-США де-факто провалилися.

Як заявив речник Єврокомісії Маргарітіс Схінас, Єврокомісія не визнає, що переговори по ЗВТ ЄС-США провалилися і наголошує на тому, що перемовини тривають.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: