Дебати про права жінок у Польщі неприпустимі - польський євродепутат

Середа, 5 жовтня 2016, 13:45

Польський євродепутат Ришард Легутко заявив про неприпустимість запланованих дебатів у Європарламенті щодо прав жінок у Польщі.

Про це повідомляє Польське радіо.

За його словами, ця ініціатива суперечить договорам Європейського Союзу, згідно із якими повноваження у подібних питаннях належать до окремих держав-членів спільноти.

Зокрема, віце-міністр юстиції Польщі Патрик Які заявив, що сьогоднішні дебати у Європарламенті – це чергова атака на Польщу.

Пропозицію проведення дебатів на тему прав жінок у Польщі до Європарламенту внесли фракції соціалістів, лібералів та зелених.

На їхню думку, громадський проект про повну заборону абортів, що зараз перебуває на доопрацюванні у комісіях Сейму Польщі, загрожує основним правам жінок у Польщі.

Нагадаємо, сьогодні у Європарламенті відбудуться дебати на тему дотримання прав жінок в Польщі у зв’язку з можливим прийняттям законопроекту, що повністю забороняє аборти.

Зазначимо, що у Польщі відбувся загальнонаціональний страйк жінок в рамках так званого "Чорного протесту" проти можливої повної заборони і криміналізації абортів.

Детальніше про можливу заборону абортів у Польщі - у статті на Європейській правді "Святіші за Папу: до чого приведе Польщу повна заборона та криміналізація абортів".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: