Питання України та Сирії будуть в пріоритетах Керрі наступні два місяці

П'ятниця, 18 листопада 2016, 14:59

У Держдепартаменті США повідомили, що питання вирішення конфліктів в Україні та Сирії залишаються пріоритетними в діяльності держсекретаря США Джона Керрі на наступні два місяці, поки новий президент Дональд Трамп не вступить на посаду.

Про це заявив офіційний представник Держдепартаменту США Джон Кірбі на брифінгу у Вашингтоні.

"Хочу сказати, що конфлікт у Сирії, безумовно, буде продовжувати домінувати для держсекретаря на найближчі два місяці", - сказав Кірбі.

"Очевидно, що події в Україні та в Європі будуть, я думаю, домінувати у його (Джона Керрі - Ред.) порядку денному", - додав він.

Він також зазначив, що пріоритетним напрямком роботи Держдепартаменту до завершення повноважень адміністрації залишається конфлікт в Ємені та спроби знайти мирне рішення в цій країні.

Нагадаємо, президент США Барак Обама та канцлер Німеччини Ангела Меркель обговорили питання збереження санкцій проти РФ до повного виконання нею Мінських угод.

Зазначимо, що європейські лідери та президент США Барак Обама обговорять у Берліні розширення санкцій щодо Росії у зв'язку зі збройним конфліктом на сході України і можливі нові санкції через російську операцію в Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: