Меркель про Мінський процес: ситуація з безпекою не покращилася

П'ятниця, 18 листопада 2016, 16:16

Канцлер Німеччини Ангела Меркель назвала непомітними кроки з виконання Мінських домовленостей, що робить неможливим зняття санкцій з РФ.

Про це вона заявила після зустрічі лідерів п’яти європейських країн з президентом США Бараком Обамою у Берліні, повідомляє Укрінформ.

"Ми хочемо бачити, що робимо кроки в Мінському процесі. Поки що кроки дуже непомітні, навпаки, ситуація з безпекою за останні тижні не покращилася", - сказала Меркель.

При цьому вона запевнила, що сторони будуть далі працювати, і "в певний момент" подумають над тим, як рухатися далі. Меркель підтвердила, що сторони обговорили тему санкцій.

Вона також зазначила, що під час зустрічі американський президент і всі запрошені європейські лідери ще раз підтвердили прихильність "нормандскому формату", тісному співробітництву з українського питання з США.

Як повідомлялося, президент США Барак Обама і лідери провідних країн ЄС на зустрічі в Берліні домовилися про необхідність збереження санкцій проти Росії у зв'язку з ситуацією в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: