В РФ відповіли на заяву США щодо "Іскандерів" під Калінінградом

Середа, 23 листопада 2016, 09:31

В Міноборони РФ, коментуючи заяву Держдепартаменту США про розміщення систем С-400 і комплексів "Іскандер" під Калінінградом, заявили, що США створюють загрозу системі безпеці, насичуючи Європу своїми озброєннями.

Про це заявив офіційний представник Міноборони Росії генерал-майор Ігор Конашенков, передає ТАСС.

"Справжньою загрозою безпеці сьогодні є не Росія, а насичення Європи озброєнням і військовослужбовцями далеко не європейського походження", - сказав він.

Конашенков нагадав про будівництво і розміщення в Польщі і Румунії об'єктів американської системи стратегічної протиракетної оборони, про майбутнє розміщення в Латвії, Литві, Естонії та Польщі бойових частин збройних сил НАТО, кістяк яких становлять військовослужбовці США.

"Не потрібно бути контр-адміралом, щоб розуміти просту річ: всі нинішні загрози європейській безпеці є наслідком військової політики США, що реалізується протягом останніх десять років", - заявив він.

Нагадаємо, у США заявили, що можливе розташування Росією зенітно-ракетних систем С-400 та ракетних комплексів "Іскандер" у Калінінградській області є дестабілізуючим чинником для безпеки Європи, та закликали утриматися від дій, що не відповідають зміцненню безпеки в євроатлантичному регіоні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: