Главу МЗС Австрії розкритикували за підтримку правлячої партії Македонії

фото
Понеділок, 28 листопада 2016, 16:23

Міністра закордонних справ Австрії Себастьяна Курца звинуватили в симпатіях до авторитаризму після його появи у Скоп'є на передвиборчому мітингу у підтримку правлячої партії Македонії.

Про це повідомляє Balkan Insight.

"Ми особливо раді, що Македонія перебуває на доброму шляху до ЄС. Македонія є дуже важливим партнером для Австрії і ми особливо вдячні за підтримку, яку ми отримали з Македонії в 2015 і 2016 роках. Криза біженців є серйозною проблемою для Австрії. Без вашого уряду ми не зможемо закрити Балканський маршрут", - сказав він.

 

Хоча Курц сказав, що був на мітингу лише в якості гостя у своєї сестринської правоцентристські партії, господарі представили Курца саме як міністра закордонних справ Австрії.

Місцеві політики та оглядачі звинуватили австрійського дипломата у "лицемірстві і ганебній поведінці" через відкриту підтримку партії VMRO DPMNE, яка вже 10 років перебуває при владі і якій закидають авторитарні тенденції.

Курца також розкритикували за його слова про те, що Македонія знаходиться на правильному шляху до інтеграції в ЄС – ця думка суперечить останній доповіді Європейської комісії про країну.

Як відомо, дострокові вибори у Македонії були спочатку призначені на 24 квітня, однак через незабезпечення необхідних умов були перенесені на 5 червня.

Згодом Конституційний суд Македонії призупинив підготовку до виборів 5 червня, а депутати ухвалили рішення скасувати дострокові парламентські вибори.

В ЄС тоді також заявили, що наразі не бачать умов для проведення чесних дострокових виборів 5 червня.

Після тривадих переговорів вибори призначили на 11 грудня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: