Мей ще раз підтвердила плани запуску процедури Brexit до кінця березня

Четвер, 15 грудня 2016, 11:57

Прем'єр Британії Тереза Мей ще раз підтвердила про плани запуску процедури Brexit  до кінця березня та заявила, що у Британії очікують на "гладкий" процес.

Про це вона заявила перед початком саміту ЄС у Брюсселі.

"Я вітаю той факт, що наші лідери будуть обговорювати ввечері Brexit, так як ми збираємося активувати 50 статтю Лісабонської угоди до кінця березня 2017 року.

"Тому треба, щоб наші лідери були готові до цих переговорів, оскільки ми теж готуємося до них. Ми залишимо ЄС, та хочемо, що цей процес пройшов гладко, бо це не лише в наших інтересах, а в інтересах решти Європи також", - заявила вона.

Окрім того, за словами Мей, на саміті лідери ЄС будуть обговорювати виклики у Сирії та питання міграції.

"Нам також необхідно засудити те, що робиться у Сирії, те, що робить Асад та його союзники - Росія та Іран, бо на них відповідальність за трагедію в Алеппо. Ми повинні зробити все, щоб ті, хто причетний до звірств в Алеппо понесли відповідальність", - заявила вона.

Нагадаємо, глави держав та урядів країн-членів Європейського Союзу зберуться у четвер, 15 грудня, на одноденний саміт у Брюсселі, на якому окрім обговорення питань міграції, безпеки, економічного та соціального розвитку, мають вирішити питання ратифікації парламентом Нідерландів Угоди про асоціацію між Україною і ЄС.

Очікується, що на саміті лідери ЄС будуть обговорювати технічні деталі переговорів щодо виходу Великої Британії з ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.