В Британії вʼязні почали бунт через відсутність телевізора і спортзалу - ЗМІ

фото
П'ятниця, 16 грудня 2016, 20:32

В'язні третьої за розміром британської тюрми розпочали бунт через те, що у них не було телевізору та доступу до спортивного залу.

Про це повідомляє Daily Mail.

До 600 осіб почали бунтувати в третій за розмірами британські тюрмі у Бірмінгемі Winson Green, через бунт у будівлі вʼязниц спалахнула пожежа.

За свідченням очевидців, безлад розпочався через те, що  в увʼязнених не було телевізора і вони не мали доступу до тренажерного залу. Деякі кажуть, що бунт розпочався через відсутність медикаментів.

За словами співрозмовника видання, ув'язнені просто взяли під контроль тренажерну залу і намагаються захопити медичний корпус.

Повідомляється, що більше 1000 ув’язнених були взяти під посилений контроль після початку заворушень.

Тим часом протягом дня вʼязні, які розпочали бунт, розміщують у Twitter фото, що свідчать про контроль над кількома секторами вʼязниці.

фото Daily Mail 

Повідомляється, що для наведення ладу були залучені додаткові спецпідрозділи поліції. Декілька офіцерів отримали поранення.

фото Daily Mail  

За оновленою інформацією The Guardian, в другій половині дня заворушення поширилося на всі чотири корпуси вʼязниці, в бунті беруть участь понад 1400 вʼязнів.

За інформацією міністерства юстиції Британії "пенітенціарна служба контролює ситуацію в Бірмінгем".

"Ситуація наразі стабілізувалася, периметр захищений, і немає ніякого ризику для громадськості. Ми абсолютно впевнені у тому, що ув'язнені, які ведуть себе таким чином будуть покарані і відтак проведуть більше часу за гратами", – зазначив речник британського Мінʼюсту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: