Колегія виборників обрала Трампа президентом США

Вівторок, 20 грудня 2016, 08:34

Дональд Трамп виграв зібрав необхідну кількість голосів виборників, що забезпечило його офіційне обрання 45-м президентом США.

Про це повідомляє FoxNews.

Видання відзначає, що протести противників обрання Трампа на посаду президента чинили значний тиск на виборників, від яких вимагалося не віддавати свої голоси за Трампа, перетворило рутинну процедуру на драму.

"Проте, Трамп легко перетнув показник в 270 голосів вибірників, необхідних для перемоги, оскільки виборники проголосували у відповідності з результатами виборів у своїх штатах",  йдеться у повідомленні.

Після того, як всі штати проголосували, Дональд Трамп, зрештою, отримав в 304 голосів виборників, тоді як його основний конкурент, Хілларі Клінтон – 227.

Варто додати, що при цьому два виборники-республіканця зі штату Техас не підтримали його, тоді як за Клінтон не віддали голоси 4 виборники зі штату Вашингтон, попри те, що вона перемогла у цьому штаті.

Нагадаємо, колегія виборників складається з 538 осіб.

Для перемоги кандидату необхідно отримати 270 голосів вибірників. Раніше повідомлялося, що Дональд Трамп забезпечив собі підтримку 306 виборників з 30 штатів. 

Варто зазначити, що на виборах 8 листопада кандидат демократів Гілларі Клінтон виграла народне голосування, отримавши на майже 3 мільйони більше голосів, ніж її суперник.

Згідно з конституцією США, результати голосування колегії виборників повинні бути затверджені Конгресом. Голоси виборників будуть пораховані протягом сесії Конгресу 6 січня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.