У Польщі поліція відтіснила демонстрантів під Сеймом

Фото
Вівторок, 20 грудня 2016, 09:19

У Польщі поліція відтіснила демонстрантів, які протестували під Сеймом, та згодом було встановлено тимчасову огорожу.

Про це повідомляє TVN24.pl.

Поліція в ніч з понеділка на вівторок вивела силою частину людей, які протестували перед Сеймом.

За інформацією протестувальників, поліція закликала їх розійтися з міркувань безпеки. 

Повідомляється, що поліція силою відтіснила протестувальників о 4 годині ранку з тимчасового містечка.

За інформацією видання, на місце прибули вантажівки, на яких привезли тимчасові огорожі для втановлення їх перед Сеймом. 

Фото tvn24.pl 

Нагадаємо, правляча партія Польщі "Право і Справедливість" заявила про намір створити при Сеймі Медійний центр, який стане ключовим місцем взаємодії політиків і журналістів. Нинішня влада планує обмежити журналістам доступ до будівлі Сейму лише першим поверхом. 

Такі плани викликали масові протести журналістів та опозиції, які тривають вже протягом двох днів, і, за інформацією організаторів акцій, будуть тривати до вівторка, коли опозиція вимагає провести засідання заблокованого наразі парламенту і провести обговорення держбюджету.

Як відомо, в ніч на суботу під будівлею Сейму зібралися понад дві тисячі протестувальників, які заблокували виходи з парламенту. Однак поліція їх відтіснила, і депутати правлячої партії змогли залишити Сейм.

Напередодні президент Польщі зустрівся з лідером опозиційної "Громадянської платформи" Гжегожем Схетиною, який заявив, що маршалок польського Сейму Марек Кухцінський має піти у відставку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.