Прем'єр Нідерландів: якщо комусь не подобається у країні, забирайтеся

Понеділок, 23 січня 2017, 17:29

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що люди, які відкидають цінності країни, повинні залишити її, а не намагатися змінити суспільство під себе.

Про це повідомляє Algemeen Dagblad.

Рютте навів приклад зі справою автобусної компанії Qbuzz, яка потрапила під критику нідерландського інституту з прав людини за те, що відмовила у роботі іммігрантам, які претендували на роботу водієм автобуса, за їхню відмову потиснути руку жінці.

Правозахисники заявили, що рукостискання не є ключовою частиною роботи, в той час як це впливає на свободу віросповідання.

"Я думаю, що це дивний вердикт. Qbuzz, звичайно, абсолютно мають рацію. Не може бути такого, коли водій каже: я відмовляюся потиснути руку жінці, тому що це не в'яжеться з моєю вірою. Саме тому я і багато інших людей незадоволені. Тому що потискати одне одному руки є нормою", - сказав Рютте.

Прем'єр також поскаржився на антисоціальну поведінку в громадському транспорті і на вулицях людей, які відмовилися адаптуватися до голландських цінностей.

"Якщо ви живете в країні, в якій ви так незадоволені нормами спілкування між людьми, у вас є вибір. Забирайтеся! Ви не повинні тут бути!" - сказав Рютте.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.