Трамп обрав главою нацрозвідки США Дена Коутса, якому заборонено в'їзд в РФ

Понеділок, 9 січня 2017, 11:57

Новообраний президент США Дональд Трамп заявив про номінування колишнього сенатора Деніела Коутса, прибічника санкцій проти Росії, на посаду директора Офісу національної розвідки США нової адміністрації.

За інформацією CNN, Трамп обрав на посаду глави національної розвідки колишнього сенатора від штату Індіана - 73 річного Дена Коутса.

"Він (Коутс - Ред.) розуміє завдання розвідки, як ви знаєте, він був послом США в Німеччині, так що він має досвід у зовнішній політиці, він люб'язний та простий у спілкуванні", - охарактеризував Коутса сенатор Ангус Кінг.

"Немає більш високого пріоритету, ніж тримати Америку в безпеці. Я буду використовувати всі засоби в моєму розпорядженні, щоб це сталося", - цитує Коутса BBC.

Повідомляється, що Коутс активно критикував РФ через анексію Криму в 2014 році та вимагав від президента США Барака Обами жорстких дій щодо Росії.

В результаті, Росія заборонила колишньому сенатору в'їзд на свою територію.

"Ось топ-10 речей, які я не зможу зробити, так як Путін заборонив мені в'їзд до Росії", - написав він в своєму Twitter ще у березні 2014 року.

Нагадаємо, Дональд Трамп, обраний президент США, визнав факт причетності РФ до кібератак на інфраструктура США, але і не вважає, що згадані атаки вплинули на результати виборів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.